Fett er topp for kropp

– Med daglige treningsøkter og ukentlige kamper forbrenner jeg mye energi. Skal jeg klare å prestere, må jeg spise mat med mye riktig fett.

content header image

– Det blir alltid mye fokus på å få i seg karbohydrater rett før trening og kamp ettersom det virker på kroppen med en gang. Det er jo viktig, men andre ting, som viktigheten av fett, blir kanskje litt borte.

 

Marit tror at alle ungdommer, både de som driver med idrett eller andre aktiviteter som krever kondisjon og kontroll, har veldig mye å tjene på å få mer kunnskap om mat og måltider.

 

– Alt vi spiser er viktig på sin egen måte. Å vite hva karbohydrater gjør, hva fett gjør, hva proteiner gjør, vil helt sikkert bidra til at man presterer enda bedre. Hun har fått med seg at det finnes både bra og dårlig fett, men er kanskje litt skeptisk til hvordan man bruker ordene.

– For å bli best må jeg virkelig ville det, sier trenerne mine. Og for virkelig å ville det, så må jeg orke det, sier Marit mens hun knyter skolissene før hun løper ut på banen og gir 100 prosent sammen med lagvenninnene.

– Det riktige er vel egentlig å si at noe fett er bra for kroppen, mens andre typer fett skal man spise mindre av. Jeg synes egentlig aldri man bør si at at noe er bra mat, og noe er dårlig mat. Det er bare viktig å få i seg riktig mengde. Fotball- og basketjenta fra Oppsal forteller at hun frem til nå ikke har satt seg inn i hva de forskjellige typene fett gjør for kroppen. Det skal hun gjøre noe med i tiden fremover.

 

– Fett har liksom fått et litt ufortjent dårlig rykte. Det er jo helt feil, og jeg tror egentlig alle vet at det er viktig med fett når man trener mye. Men jeg må nok lære mer om fett ettersom det er så viktig for å trene best og mest mulig. Når det gjelder fremtiden vet ikke Marit annet enn at hun skal bli best. Uansett om det er i basketball eller fotball.