Fettskolen

Hvorfor er måltidene så viktig?

header image

Hvorfor er måltidene så viktig?

Mat er selvfølgelig næring, men måltidene skal også gi oss noe mer.

content header image

Måltidene kan for mange barn og ungdommer være et slit. Det starter gjerne med ”mas” når man er aller yngst om å spise opp maten, så fortsetter det med at man absolutt må like alt og så etterhvert blir tidspunktene måltidene faktisk begynner en problemstilling. Alle skal spise samtidig! Gjennom hele oppveksten er det hele tiden problemstillinger knyttet til måltidene. Men grunnen til at det ”mases” er egentlig ganske enkel. Man må få i seg det man trenger av næring for å kunne fungere i hverdagen. Uansett hvor gammel man er. Det er strengt tatt bare dette de voksen er opptatt av.

 

Spørsmålet som flere og flere stiller seg er om kanskje norske måltider er om vi kanskje er i overkant opptatt av å følge reglene for hvordan måltidene skal være? Hvem har egentlig bestemt at måltidene skal ha alle disse reglene? Hva mener du om det vi gjerne kjenner som god bordskikk? Er det noen av reglene vi kunne klart oss uten?

 

Er det kanskje på tide at den enkelte familie begynner å tenke selv? Finne ut hva som passer familiemedlemmenes aktivitetsnivå, både med tanke på hva man spiser og når man setter seg ned sammen?