competition image

Vinn en middag for hele klassen!

Sett sammen en toretters middagsmeny og vær med i konkurransen om å vinne matvarer til middagen for hele klassen.

Rettene på menyen må:

• Være utarbeidet i henhold til Helsedirektoratets kostråd.
  • Kunne tilberedes innenfor en normal dag på skolekjøkkenet.
  • Følges av en argumentasjon for hvorfor menyen oppfyller kostrådene og hvilke justeringer eller bevisste valg som er foretatt for å oppfylle kostrådene

Retten kan enten være egenkomponert eller basert på en eksisterende oppskrift som er justert slik at den oppfyller kravene til konkurransen. Klassen velger selv om den vil lage forrett og hovedrett, eller hovedrett og dessert.

Det kan sendes inn ett menyforslag fra hver klasse. Vinnerne får sin meny publisert på fettskolen.no.

Menyen med argumentasjon sendes til fettskolen@mills.no – merket Konkurransebidrag. (Husk å inkludere antall elever i klassen.)

Frist for innsending 22. desember. Vinneren vil bli kontaktet i januar.

Vinnerne for 2017:

Vi har kåret tre vinnere som på en god måte oppfylte kriteriene over. De har også forstått og virkeliggjort Helsedirektoratet sine kostråd med menyene sine.

Klassevinnerne er:

9A fra Danielsen Ungdomsskole, Karmøy

Meny: Salat med kylling til forrett, helstekt svinefilet med grønnsaker og ovnsbakte poteter til hovedrett og «Oreo- dessert».

9c, Årvoll skole, Oslo

Meny: Bønne- og linsesalat til forrett, pasta med kyllingboller i tomatsaus til hovedrett og fruktsalat til dessert.

9kl Vestre Slidre, gruppe 2

Meny: Grønnsaksuppe til forrett, laks med mango- og avokadosalat, hasselbakte poteter, og Créme Brûlée til dessert.

Vinnerne får matvarer til sin treretters meny til hele klassen!

Vi gratulerer