competition image

Vinn matvarer til din klasses treretters meny!

Ved å komponere en treretters middagsmeny i tråd med Helsedirektoratets kostråd, gir Fettskolen din klasse muligheten til å vinne matvarer til menyen for hele klassen.

Krav til menyen er som følger:

• Retter som kan tilberedes innenfor en normal dag på skolekjøkkenet.
  • Retter som er utarbeidet iht. kostrådene.
  • Menyen må følges av en argumentasjon for hvorfor menyen oppfyller kostrådene og hvilke justeringer eller bevisste valg som er foretatt for å oppfylle kostråd.

Det kan sendes inn ett menyforslag fra hver klasse. Lærer vurderer selv hvilken prosess det skal være i klassen for å komme frem til klassens forslag.
Menyen med argumentasjon sendes til fettskolen@mills.no – merket Konkurransebidrag. Husk å inkludere antall elever i klassen.

Frist for innsending i 2017 var 28. februar.

Vinnerne for 2017 er nå kåret

Vi har kåret tre vinnere som på en god måte oppfylte kriteriene over. De har også forstått og virkeliggjort Helsedirektoratet sine kostråd med menyene sine.

Klassevinnerne er:

9A fra Danielsen Ungdomsskole, Karmøy

Meny: Salat med kylling til forrett, helstekt svinefilet med grønnsaker og ovnsbakte poteter til hovedrett og «Oreo- dessert».

9c, Årvoll skole, Oslo

Meny: Bønne- og linsesalat til forrett, pasta med kyllingboller i tomatsaus til hovedrett og fruktsalat til dessert.

9kl Vestre Slidre, gruppe 2

Meny: Grønnsaksuppe til forrett, laks med mango- og avokadosalat, hasselbakte poteter, og Créme Brûlée til dessert.

Vinnerne får matvarer til sin treretters meny til hele klassen!

Vi gratulerer