competition image

Vinn matvarer til din klasses treretters meny!

Ved å komponere en treretters middagsmeny i tråd med Helsedirektoratets kostråd, gir Fettskolen din klasse muligheten til å vinne matvarer til menyen for hele klassen.

Krav til menyen er som følger:

• Retter som kan tilberedes innenfor en normal dag på skolekjøkkenet.
  • Retter som er utarbeidet iht. kostrådene.
  • Menyen må følges av en argumentasjon for hvorfor menyen oppfyller kostrådene og hvilke justeringer eller bevisste valg som er foretatt for å oppfylle kostråd.

Det kan sendes inn ett menyforslag fra hver klasse. Lærer vurderer selv hvilken prosess det skal være i klassen for å komme frem til klassens forslag.
Menyen med argumentasjon sendes til fettskolen@mills.no – merket Konkurransebidrag. Husk å inkludere antall elever i klassen.
Frist for innsending: 28. februar 2017

3 vinnerklasser kontaktes 3. april 2017. Vinnerklassene vil også annonseres på fettskolen.no. Vinnerklassene vil få overlevert matvarene til menyen etter nærmere avtale mellom lærer og Fettskolen. Overleveringen vil skje innen 1. mai  2017.

Tidligere konkurranser:

Høsten 2015 arrangerte Fettskolen en «Meny-konkurranse» der vi ba klassen sende inn sitt bidrag til en treretters middags-meny basert på Helsedirektoratets kostråd. Rettene måtte kunne tilberedes innenfor en normal dag på skolekjøkkenet, det måtte gis en argumentasjon for menyen og hvilke justeringer eller bevisste valg som er foretatt for å oppfylle kostrådene.
Vi har kåret to vinnere som vi syntes klarte å oppfylle disse kriteriene. De har også forstått og virkeliggjort kostrådene med menyene sine. Klassevinnerne er:

9A ved Kjellervolla skole med sine laks og grønnsakspyd til forrett, hjort med rotgrønnsaker til hovedrett og is med varme bær til dessert.

Gruppe 2 i 9.klasse ved Slidre Skule, med «Vikingskip» fylt med grønnsaker og laks til forrett, kyllingwok til hovedrett og minipavlova til dessert.

Vinnerne får matvarer til sin treretters meny til hele klassen.

Vi gratulerer!