Glutenfrie havrecookies

recipe content image

Cookies er en lett og morsom ting å lage. Denne oppskriften er både glutenfri og melkefri, noe som gjør at den passer bra om du eller de du skal spise de med har gluten- eller laktoseintoleranse eller melkeproteinallergi. Fordi de er laget med havre, nøtter og frukt metter de godt, og passer fint om du skal på skoletur, i matpakken eller om du bare har lyst på noe godt. Denne oppskriften gir 9 store havrecookies.

clock icon 40 minutter portions icon 9 porsjoner

Visste du at:

  • det er forskjell på allergi og intoleranse? Når noen har en en allergi er det proteinet i maten man reagerer på, mens ved intoleranse er det andre ting i maten vi reagerer på. Når noen er laktoseintolerant er det for eksempel sukkeret i melken man ikke tåler så godt.
Fremgangsmåte:
  1. Varm opp ovnen til 210 grader.

  2. Ta 1/3 av havregrynene og mal det til havremel med blender eller stavmikser. Ha de malte havregrynene i en bolle og bland sammen med resten av de tørre ingrediensene: havregrynene, mandelmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver, natron, salt, hakkede mandler, tranebær, rosiner og gresskarfrø.

  3. Smelt Soft Flora Spesial i en kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen. Bland inn honningen i margarinen og rør godt. Hell blandingen over i bollen med havregryn og rør rundt.

  4. Pisk sammen eggene i en liten skål og ha over i bollen. Bland alt godt sammen til du har en cookiesdeig.

  5. Form deigen til store cookies og legg dem på et bakepapir.

  6. Stek cookiesene i ovnen i 15 minutter.

    Tips:

    Hvis kjeksene ikke skal spises av noen med allergi kan du fint bruke vanlig havregryn i stedet for glutenfrie og vanlig margarin.

    Du kan også bruke andre ting oppi enn de vi har brukt her. Du kan for eksempel bruke bare rosiner, eller bytte ut mandlene med hasselnøtter eller peanøtter om du liker det bedre. Det eneste du bør passe på er at det blir ca. 80 gram tilsammen.

Ingredienser

3 dl glutenfrie havregryn eller vanlig havregryn

1 dl mandelmel

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

0.5 ts bakepulver

0.5 ts natron

0.5 ts salt

20 gram hakkede mandler

20 gram tranebær

20 gram rosiner

20 gram gresskarfrø

50 gram Soft Flora Spesial

2 stk egg

0.5 dl honning

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp ovnen til 210 grader.

  2. Ta 1/3 av havregrynene og mal det til havremel med blender eller stavmikser. Ha de malte havregrynene i en bolle og bland sammen med resten av de tørre ingrediensene: havregrynene, mandelmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver, natron, salt, hakkede mandler, tranebær, rosiner og gresskarfrø.

  3. Smelt Soft Flora Spesial i en kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen. Bland inn honningen i margarinen og rør godt. Hell blandingen over i bollen med havregryn og rør rundt.

  4. Pisk sammen eggene i en liten skål og ha over i bollen. Bland alt godt sammen til du har en cookiesdeig.

  5. Form deigen til store cookies og legg dem på et bakepapir.

  6. Stek cookiesene i ovnen i 15 minutter.

    Tips:

    Hvis kjeksene ikke skal spises av noen med allergi kan du fint bruke vanlig havregryn i stedet for glutenfrie og vanlig margarin.

    Du kan også bruke andre ting oppi enn de vi har brukt her. Du kan for eksempel bruke bare rosiner, eller bytte ut mandlene med hasselnøtter eller peanøtter om du liker det bedre. Det eneste du bør passe på er at det blir ca. 80 gram tilsammen.