Fettskolen
recipe header image

Gulrotsuppe med chili og ingefær

Gulrotsuppe med chili og ingefær

recipe content image

Gulrotsuppe er en enkel middag som er fin å lage til hverdags. Gulrot er også en rimelig ingrediens. Du velger selv hvor sterk den skal være ved å justere mengden med chili, hvitløk og ingefær. Dette er en fin oppskrift for å øve på kutting av grønnsaker og steking.

clock icon 80 portions icon 4 porsjoner

Visste du at…

  • Gulrot er en av de mest brukte grønnsakene i Norge.
  • Gulrot har et høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen.
  • Fett er nødvendig for at kroppen din skal kunne ta opp og bruke de fettløselige vitaminene A, D, E og K.
Fremgangsmåte:
  1. Del gulrøttene og løken i biter.
  2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
  3. Press saften ut av appelsinen.
  4. Varm oljen i en stor kjele. Tilsett hakket hvitløk, løk og chili og stek til det er mykt.
  5. Tilsett ingefær, hakkede gulrøtter, appelsinsaft, salt og pepper. Bland alt godt før du tilsetter vann og buljongterningen.
  6. La det koke opp før du skrur ned varmen og lar det småkoke til gulrøttene er møre. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.
  7. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt.

Topp suppen med litt frisk koriander, krutonger eller en liten skje creme fraiche. Server gjerne med brød og myk margarin.

 

Ingredienser

800 gram gulrøtter

1 stk gul løk

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

3 ss olje

2 ss revet ingefær

1 terning grønnsaksbuljong

4,5 dl vann

Saften av 1 stk appelsin  (ca. 0.5 dl)

1 ts salt

1 ts pepper

Fremgangsmåte:

  1. Del gulrøttene og løken i biter.
  2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
  3. Press saften ut av appelsinen.
  4. Varm oljen i en stor kjele. Tilsett hakket hvitløk, løk og chili og stek til det er mykt.
  5. Tilsett ingefær, hakkede gulrøtter, appelsinsaft, salt og pepper. Bland alt godt før du tilsetter vann og buljongterningen.
  6. La det koke opp før du skrur ned varmen og lar det småkoke til gulrøttene er møre. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.
  7. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt.

Topp suppen med litt frisk koriander, krutonger eller en liten skje creme fraiche. Server gjerne med brød og myk margarin.