Kanelsnurrer

recipe content image

Få ting slår lukten av nystekte kanelsnurrer.  Denne oppskriften gir ca. 16 kanelsnurrer.

clock icon 100 min portions icon 16 porsjoner

Baketips: 

  • Bland alltid hevemiddelet (gjær, bakepulver eller natron) godt inn i melet. Da sikrer du jevn fordeling av hevemiddelet.
  • Unngå trekk på kjøkkenet når du lager kaker og gjærdeig, det kan ødelegge hevingen.
  • Fett bidrar til å smøre glutenet i deigen slik at det holder på mer av gjæringsgassen, altså det som gjør baksten luftig.
Fremgangsmåte:
  1. Bland alt det tørre: gjær, sukker og hvetemel
  2. Smelt margarin i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm (36-37 grader). For varm veske dreper gjæren, så det er bedre at vesken er litt for kald enn at den er litt for varm.
  3. Hell så blandingen av lunken melk og margarin over i bakebollen med det tørre, og bland godt sammen.
  4. Elt deigen godt til den slipper bollen.
  5. Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  6. Lag fyllet ved å blande myk margarin, sukker og kanel sammen til en kanelkrem.
  7. Når deigen er ferdig hevet drysser du litt mel på bordet og triller deigen til en lang pølse på ca. 20 cm.
  8. Kjevle så deigen ut til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.
  9. Bland sammen myk margarin, kanel og sukker i en liten skål, slik at du får en kanelkrem. Her kan du for eksempel bruke en gaffel til blandingen.
  10. Smør kanelkremen i et tynt lag utover deigen. Rull den fast sammen til en pølse og del i ca. 16 like tykke skiver.
  11. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bollene kommer til å heve så bruk god avstand – minst 3 fingre mellom hver bolle.
  12. Sett kanelsnurrene til etterheving under et klede i ca. 30 minutter. Når de første 15 minuttene har gått kan du slå på ovnen og stille inn termostaten på 225 grader.
  13. Knekk et egg i en liten skål og pisk det godt sammen med en gaffel.
  14. Når kanelsnurrene er ferdig hevet kan du pensle de med det sammenpiskede egget. Dryss så over med hakkede mandler og perlesukker.
  15. Stek kanelsnurrene på midterste rille i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Ingredienser

SØT GJÆRDEIG:

1 pk tørrgjær

75 g smeltet margarin

3 dl melk

3 ss sukker

8 dl hvetemel

FYLL:

4 ss myk margarin

3 ss sukker

1.5 ts kanel

1 stk egg til pensling

PYNT

Mandler, finhakket

Perlesukker

Fremgangsmåte:

  1. Bland alt det tørre: gjær, sukker og hvetemel
  2. Smelt margarin i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm (36-37 grader). For varm veske dreper gjæren, så det er bedre at vesken er litt for kald enn at den er litt for varm.
  3. Hell så blandingen av lunken melk og margarin over i bakebollen med det tørre, og bland godt sammen.
  4. Elt deigen godt til den slipper bollen.
  5. Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  6. Lag fyllet ved å blande myk margarin, sukker og kanel sammen til en kanelkrem.
  7. Når deigen er ferdig hevet drysser du litt mel på bordet og triller deigen til en lang pølse på ca. 20 cm.
  8. Kjevle så deigen ut til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.
  9. Bland sammen myk margarin, kanel og sukker i en liten skål, slik at du får en kanelkrem. Her kan du for eksempel bruke en gaffel til blandingen.
  10. Smør kanelkremen i et tynt lag utover deigen. Rull den fast sammen til en pølse og del i ca. 16 like tykke skiver.
  11. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bollene kommer til å heve så bruk god avstand – minst 3 fingre mellom hver bolle.
  12. Sett kanelsnurrene til etterheving under et klede i ca. 30 minutter. Når de første 15 minuttene har gått kan du slå på ovnen og stille inn termostaten på 225 grader.
  13. Knekk et egg i en liten skål og pisk det godt sammen med en gaffel.
  14. Når kanelsnurrene er ferdig hevet kan du pensle de med det sammenpiskede egget. Dryss så over med hakkede mandler og perlesukker.
  15. Stek kanelsnurrene på midterste rille i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.