Soppsuppe

recipe content image

Suppe er enkel og deilig hverdagsmat. Det passer ekstra godt med varm suppe på høsten når det blir kjøligere i været og soppen i tillegg er i sesong, men kan fint spises hele året. I soppen finner vi mye av smaken umami, også kjent som den femte grunnsmaken. De fire andre kjenner du sikkert alt: søtt, surt, salt og bittert. Det er umami som gjør at soppsuppe smaker så godt. På høsten går det også an å plukke soppen selv, men husk å passe på at du er helt sikker på at all soppen du finner er trygg å spise.

clock icon 40 min portions icon 4 porsjoner

Visste du at:

  • Sopp består av nesten 90 % vann? Det er noe av grunnen til at den krymper så mye når du steker den.
Fremgangsmåte:
  1. Kok opp 8 dl. vann
  2. Tilsett to buljongterninger i vannet og rør til buljongen har løst seg opp. Sett til side til etterpå.
  3.  Finhakk løken og del soppen i skiver.
  4. Varm opp en stekepanne på middels varme med 2 ss Flytende Melange.
  5. Stek løken til den er myk, men ikke brun. Ha i soppen og stek i ca. 2-3 minutter til, slik at soppen blir litt brunet.
  6. Ha løk og sopp i en kjele. Hell over grønnsaksbuljong og kok opp. La det småkoke i 10 minutter.
  7. Bland maisenna med kaldt vann til det er helt uten klumper og ha opp i suppen. Tilsett så 2 dl matfløte, og gi suppen en rask oppkok mens du rører hele tiden med en visp.
  8. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

1 stk løk

400 gram sopp (her kan du bruke sjampinjong, kantarell og/eller steinsopp)

2 ss Flytende Melange

8 dl grønnsaksbuljong

1 ss maisenna

0.5 dl kaldt vann

2 dl matfløte

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp 8 dl. vann
  2. Tilsett to buljongterninger i vannet og rør til buljongen har løst seg opp. Sett til side til etterpå.
  3.  Finhakk løken og del soppen i skiver.
  4. Varm opp en stekepanne på middels varme med 2 ss Flytende Melange.
  5. Stek løken til den er myk, men ikke brun. Ha i soppen og stek i ca. 2-3 minutter til, slik at soppen blir litt brunet.
  6. Ha løk og sopp i en kjele. Hell over grønnsaksbuljong og kok opp. La det småkoke i 10 minutter.
  7. Bland maisenna med kaldt vann til det er helt uten klumper og ha opp i suppen. Tilsett så 2 dl matfløte, og gi suppen en rask oppkok mens du rører hele tiden med en visp.
  8. Smak til med salt og pepper.