Søtpotetpizza

recipe content image

Ved å lage pizza med søtpotet får du ikke bare i deg en ekstra grønnsak, du får også en kjempegod pizza! Den søte søtpoteten passer godt til det salte fyllet. Denne er laget som en hvit pizza, altså med crème fraîche i stedet for tomatsaus. Søtpotetpizza kan lages både glutenfri og vegetarisk, ved å bruke glutenfri melblanding, og ved å ikke ha kjøtt som topping.

clock icon 90 minutter portions icon 2 porsjoner

Visste du at:

  • Den oransje fargen kommer av at søtpoteten er rik på betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen vår. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn.
  • Fett er nødvendig for at kroppen din skal kunne ta opp og bruke de fettløselige vitaminene A, D, E og K.
Fremgangsmåte:
  1. Skrell søtpoteten og del den i terninger. 350 gram tilsvarer ca. 1 stor søtpotet. Det er ingen krise for oppskriften om den veier litt mer eller mindre.
  2. Kok søtpotetterningene møre. Det tar omtrent 15 minutter.
  3. Sett ovnen på 200 grader
  4. Mos de møre søtpotetterningene til en stappe. Bland inn egg, krydder, olje og mel og rør godt. Om du ønsker en glutenfri pizza så kan du bruke lys melblanding, hvis ikke kan du bruke vanlig siktet hvetemel.
  5. Smør søtpotetdeigen utover på bakepapir slik at bunnen er ca. 1 cm. tykk.
  6. Stek pizzabunnen midt i ovnen på over og undervarme til den er tørket ut og den begynner å bli litt brun i kantene. Det tar 15-20 minutter, avhengig av ovnen. La bunnen avkjøle seg litt før du har på fyllet. Denne er laget som en hvit pizza med ost, sopp og serranoskinke, men det er bare smak og fantasi som setter grenser for hva som kan brukes som topping. For eksempel kan serranoskinke byttes ut med vanlig kokt skinke.
  7. Smør crème fraîch utover, og strø over ost, rødløk og skivet champignon.
  8. Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek den i 5-6 minutter, til osten er gyllen.
  9. Strø over ruccola, delte cherrytomater og serranoskinke, og kos deg med pizza.

Ingredienser

SØTPOTETBUNN:

350 gram søtpotet

120 gram mel

1 stk egg

3 ss Vita hjertego’ Optimal olje

0.5 ts pepper

0.5 ts løkkrydder

 

FORSLAG TIL TOPPING:

4 ss lett crème fraîche

200 gram revet lettost

0.5 stk skivet rødløk

1 stk champinion

1 neve ruccola

3 stk cherrytomater

4 stk serranoskinke

Fremgangsmåte:

  1. Skrell søtpoteten og del den i terninger. 350 gram tilsvarer ca. 1 stor søtpotet. Det er ingen krise for oppskriften om den veier litt mer eller mindre.
  2. Kok søtpotetterningene møre. Det tar omtrent 15 minutter.
  3. Sett ovnen på 200 grader
  4. Mos de møre søtpotetterningene til en stappe. Bland inn egg, krydder, olje og mel og rør godt. Om du ønsker en glutenfri pizza så kan du bruke lys melblanding, hvis ikke kan du bruke vanlig siktet hvetemel.
  5. Smør søtpotetdeigen utover på bakepapir slik at bunnen er ca. 1 cm. tykk.
  6. Stek pizzabunnen midt i ovnen på over og undervarme til den er tørket ut og den begynner å bli litt brun i kantene. Det tar 15-20 minutter, avhengig av ovnen. La bunnen avkjøle seg litt før du har på fyllet. Denne er laget som en hvit pizza med ost, sopp og serranoskinke, men det er bare smak og fantasi som setter grenser for hva som kan brukes som topping. For eksempel kan serranoskinke byttes ut med vanlig kokt skinke.
  7. Smør crème fraîch utover, og strø over ost, rødløk og skivet champignon.
  8. Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek den i 5-6 minutter, til osten er gyllen.
  9. Strø over ruccola, delte cherrytomater og serranoskinke, og kos deg med pizza.