Spinatpannekaker

recipe content image

Spinatpannekaker er supert til frokost eller i matpakken. Spinaten bidrar med ekstra vitaminer, men på tross av den grønne fargen smaker de ikke spinat.

 

clock icon 40 portions icon 12 porsjoner

Sammalt hvetemel og havre gir kroppen energi og fiber og gjør at du holder deg mett lenger. Bananen sørger for at de blir litt søte i smaken. Egget gir proteiner og fungerer som bindemiddel, og fettet gir deg energi, samt at det bidrar til at lappene ikke setter seg fast i pannen.

Visste du at..

Bruker man for mye bakepulver vil pannekakene kunne smake bittert. Bruker man kun natron må man tilsette mye syre for at natronen skal bli «aktivert», altså bidra til heving. Natron trenger syre for å aktiveres, mens bakepulver har surhetsregulerende middel i seg. Så med litt av begge deler får man til god heving og riktig syrebalanse på smaken. I denne oppskriften bidrar syren i spinaten til at natronen aktiveres.

Fremgangsmåte:
  1. Smelt margarin i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen, eller bruk flytende margarin.
  2. Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser for å mose ingrediensene sammen. La røren stå i 5 minutter for at havregrynene skal svelle.
  3. Varm opp en stekepanne på middels varme.
  4. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider, i cirka 30 sekunder. Ha litt margarin i pannen slik at de ikke brenner seg.
  5. Server pannekakene med for eksempel vaniljeyoghurt og blåbærsyltetøy eller finn frem ditt favoritt-tilbehør.

Ingredienser

2 ss margarin

2 stk egg

50 gram fersk spinat

1 stk banan

1,5 dl havregryn

1 dl sammalt hvetemel, finmalt

1 ts bakepulver

0.5 ts natron

1 dl melk

1 ts vaniljesukker

0.25 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt margarin i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen, eller bruk flytende margarin.
  2. Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser for å mose ingrediensene sammen. La røren stå i 5 minutter for at havregrynene skal svelle.
  3. Varm opp en stekepanne på middels varme.
  4. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider, i cirka 30 sekunder. Ha litt margarin i pannen slik at de ikke brenner seg.
  5. Server pannekakene med for eksempel vaniljeyoghurt og blåbærsyltetøy eller finn frem ditt favoritt-tilbehør.