Urtekrem

recipe content image

Frisk urtekrem med løk, basilikum,
koriander og honning.

clock icon 10 min portions icon 2 porsjoner

Urtekrem er en type dipp som smaker godt sammen med kjøttboller og foccaciabrød. Den setter en ekstra spiss på måltidet. Denne urtekremen kan også brukes som underlag for pålegg.

Finn frem alt du trenger av råvarer og redskaper. En god kniv og en stødig fjøl er nødvendig. Urtekremen blir ekstra god dersom den får stå litt før den serveres.

 

Fremgangsmåte:

1. Visp majones og vann godt sammen slik at majonesen blir jevn og fin. La den stå mens de øvrige ingrediensene forberedes. Majonesen vil da få en kremet konsistens.

2. Rens og hakk løken meget fint sammen med de friske urtene.

3. Bland alle ingrediensene med majonesen og smak til etter en liten stund.

Ingredienser

2-3 ss majones
1 ss vann
½ sjalottløk, finhakket
6 basilikum blader, finhakket
eller 10 grener koriander, finhakket
½ ts urtekrydder
1 ss sitronsaft eller balcamico-eddik
1 ts flytende honning
½ kryddermål (krm) pepper.
(1 kryddermål = 1/5 teskje)
1 krm salt

Fremgangsmåte:

1. Visp majones og vann godt sammen slik at majonesen blir jevn og fin. La den stå mens de øvrige ingrediensene forberedes. Majonesen vil da få en kremet konsistens.

2. Rens og hakk løken meget fint sammen med de friske urtene.

3. Bland alle ingrediensene med majonesen og smak til etter en liten stund.